lunes, 23 de noviembre de 2015

Canovelles celebra el Dia Internacional dels Drets dels Infants

El 20 de novembre és una diada en què celebrem, reivindiquem i donem a conèixer la Declaració Internacional dels Drets del Infants. 

Un total de 192 països van ratificar la Convenció sobre els Drets dels Nens l’any 1989. A partir d’aquell moment, la infància va ser considerada un subjecte de ple dret. Un enfocament de desenvolupament basat en els drets de la infància contribueix a què es produeixin les transformacions socials, jurídiques i econòmiques necessàries per fer del món un lloc més just i habitable.

Actualment, però, la Convenció sobre els Drets dels Nens no és suficientment coneguda i malauradament es violen els drets de milers de nens i nenes a tot el món. Per això encara queden molts reptes per assolir ja que al món més de 120 milions d'infants en edat escolar no van a escola, cada minut mor un petit per una malaltia vinculada a la SIDA, 300.000 nens i nenes estan servint a governs o forces rebels com a soldats.

Durant la Cimera del Mil·lenni, al setembre de 2000, els líders mundials van redactar els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, que van des de la reducció de la pobresa extrema fins a la lluita contra la SIDA/VIH i l'assoliment de l'ensenyament universal l'any 2015.

Per tot això, el 20 de novembre serveix per recordar arreu del món que els drets dels infants estant ratificats.