martes, 10 de noviembre de 2015

Arrenca el 6è cicle "Mujeres de cine" a Canovelles

Amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, el 25 de novembre, arriba al municipi la sisena edició del cicle "Mujeres de cine", un cicle de cinema itinerant, impulsat per l'associació Cine en ruta, amb l'objectiu de reivindicar i visibilitar el treball creatiu de directores de cinema, difonent una mostra de produccions per tot el país i establint una reflexió entorn a la situació de la dona en la indústria cinematogràfica i la cultura.

I és que només el 8% de les pel·lícules produïdes a Espanya són dirigides per dones i la participació femenina en guions i produccions no arriba al 20%.

La mostra començarà el 13 de novembre amb Tocaoras d'Alicia Cifredo. Un documental que investiga l'evolució de la dona en la guitarra flamenca. Va ser a partir d'una trobada amb Antonia Jiménez, guitarrista, quan la també gaditana Alicia Cifredo va decidir dedicar a les dones de la guitarra flamenca el seu nou projecte.

El cicle seguirà el 20 de novembre amb El viaje de las reinas, dirigida per Patricia Roda, que explica la història d'un grup d'actrius de diferents edats que s'uneixen per produir el muntatge teatral "Reinas". Un procés de creació que durarà més d'un any, temps durant el qual les actrius passaran per diferents etapes, estats d'ànim, alegries, descobriments...

I el 27 de novembre s'oferirà el documental Chicas nuevas 24 horas de la directora Mabel Lozano. Un documental contra l'esclavitud sexual que mostra, pas a pas, com s'organitza un negoci que mou 32.000 milions de dòlars a l'any. Un negoci on tot són beneficis, ja que el cos d'una dona pot arribar a vendre's més d'un cop durant el mateix dia, fins i tot contra la seva voluntat.

Totes les pel·lícules, realitzades i protagonitzades per dones, es projectaran al Teatre-Auditori Can Palots, a les 18 hores.

Més informació: