jueves, 30 de enero de 2014

Consells per comprar durant les rebaixes

De cara a la campanya de rebaixes, que comencen el 7 de gener fins els 6 de març, l’Agència Catalana del Consum recorda que fer rebaixes és una decisió de cada comerciant i recomana a les persones consumidores i usuàries seguir els consells següents:

·        Compareu els preus. El preu rebaixat ha de constar sempre al costat del preu no rebaixat, tant a l’aparador com a l’interior de l’establiment. Es pot substituir aquesta informació pel percentatge de reducció de preus en cada bé o servei.
·        Examineu el producte, que ha de tenir la mateixa qualitat i garantia que té a preu no rebaixat i que no ha de tenir defectes.
·        Diferencieu entre les vendes de rebaixes i altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals com ara les vendes en liquidació, les vendes de saldos i les ofertes. Els productes rebaixats han d’estar diferenciats de la resta.
·        Comproveu si l’establiment admet les targetes de crèdit com a forma de pagament habitual. Si és així, també ha d’admetre aquest sistema en període de rebaixes.
·        Llegiu detingudament les etiquetes, les instruccions d’ús i les característiques del producte.
·        Pregunteu al comerciant per la possibilitat de canviar el producte i les condicions en què es pot fer aquest canvi. L’establiment no té l’obligació de canviar un producte que està en perfecte estat, a menys que ho anunciï.
·        Demaneu i conserveu totes les factures o els tiquets de compra, ja que són la vostra garantia i els podeu necessitar en cas de reclamació.
·        La publicitat és vinculant i podeu exigir-ne el compliment, per tant, guardeu la publicitat del producte juntament amb les seves característiques, les instruccions, els catàlegs comercials....
·        Quan compreu un producte, si teniu alguna incidència, reclameu a l'empresa que us l'ha venut i que té fins a 1 mes per contestar.
·        Els establiments comercials disposen de fulls oficials de queixa, reclamació i/o denúncia. 

És una garantia escollir una empresa adherida al sistema arbitral de consum.