miércoles, 22 de enero de 2014

Èxit a la tradicional Diada de Sant Antoni

La Comissió Sant Antoni Abat celebra enguany 52 anys d’història a Canovelles. Per començar les activitats del 2014 dissabte, 18 de gener, van protagonitzar la tradicional Diada de Sant Antoni Abat, patró dels animals.    

La Diada va començar divendres amb la missa en honor a Sant Antoni Abat oficiada pel rector de l’església de Sant Fèlix, el mossèn Manel Amado. Dissabte, però, va tenir lloc el gruix d’activitats, encapçalades per una de les novetats del programa: la ballada de gitanes a la plaça Margarida Xirgu a càrrec de la colla jove, que va estrenar dues danses noves, amb ritmés més actuals, que van agradar molt al públic. Seguidament va tenir lloc la benedicció dels animals i la inauguració de la festa a càrrec de l’alcalde, José Orive, i en Toni Calderón, membre de la Comissió.

Tot i que la pluja va caure durant uns instants, la Passada va lluir com mai gràcies al compromís dels organitzadors i participants, així com dels veïns i veïnes que van sortir al carrer a gaudir de la gran desfilada.  La Margarida Arderiu va ser l’abanderada de la festa, un títol que va portar amb orgull durant tota la Passada, formada enguany per trenta carros, 60 cavalls i una desena de tractors.

Un cop finalitzada la Passada, els participants es van traslladar al restaurant La Torre del Pla, a Llerona, on els esperava el tradicional dinar de germanor de Sant Antoni i una tarda tranquil·la per xerrar entre amics i amigues. Per concloure la diada, com cada any, la Barretina Jove de la Comissió va organitzar el concert 1, 2, 3 Botifarra de pagès a El Campanar.

Una diada que va resultar un èxit gràcies, novament, al compromís d’una de les entitats amb més història de Canovelles i a tots els veïns i veïnes que van omplir, un any més, els carrers i places del poble per seguir de ben a prop la Passada d’animals d’aquest any.