viernes, 31 de enero de 2014

El PUOSC de la Generalitat aprova dos dels tres projectes demanats per l’Ajuntament

La Generalitat de Catalunya, a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) ha aprovat dos dels tres projectes demanats per l'Ajuntament de Canovelles. Concretament assumirà dues actuacions de millora a la via pública i les despeses corrents de reparacions, manteniment i conservació d'actuacions.

La primera d'aquestes actuacions tindrà un cost de 190.525,05 € i consistirà en la urbanització dels carrers Molí de la Sal i Barcelona, entre l'Avinguda de Canovelles i la via fèrria. Les obres preveuen la renovació dels serveis existents (clavegueram, xarxa d'aigua i enllumenat públic) i dels paviments de calçada i voreres del tram del carrer Molí de la Sal comprès entre l'Avinguda de Canovelles i la via fèrria i el tram del carrer Barcelona adjacent. Es preveu que els vials siguin zona preferent per als vianants.

La segona actuació aprovada tindrà un cost de 120.399,89 € i es centrarà en la pavimentació asfàltica del passeig de la Ribera i del carrer Freixe. Les obres repararan i milloraran el paviment asfàltic del tram de la calçada del passeig de la Ribera comprès entre la cruïlla amb el carrer de Sant Jordi i la via fèrria i el de la calçada del carrer Freixe.

Cal destacar que el PUOSC subvenciona el 70% del cost total de les obres i que la resta, el 30%, va a càrrec de l'Ajuntament de Canovelles.

Renovació de la gespa del Camp de Futbol

La Generalitat ha deixat fora de les actuacions del PUOSC la remodelació del camp de futbol, una de les demandes més urgents del consistori que, finalment, serà assumida amb els recursos propis de l'Ajuntament. "Assumirem el cost de la remodelació del camp de futbol perquè ho considerem imprescindible", ha declarat l'alcalde.

Normalment, la gespa artificial acostuma a tenir una vida de 10 anys i aquesta ja fa 15 anys que es va posar. "Si no la canviem, correm el risc d'haver de clausurar el camp", ha afegit José Orive.

Després d'un acord amb la Unió Esportiva, l'Ajuntament preveu que es canviarà la gespa durant l'estiu, quan la temporada del club hagi finalitzat.