jueves, 16 de enero de 2014

Diada de Sant Antoni Abat

El proper dissabte, 18 de gener, arriba la diada més gran de la Comissió Sant Antoni Abat de Canovelles, la Diada de Sant Antoni Abat. 

Una gran festa d’hivern que, any rere any, compta amb l’assistència de molts veïns i veïnes de dins i fora del municipi i ofereix un complet programa d’activitats culturals i tradicionals.

Enguany la Comissió Sant Antoni Abat que celebra el 52è aniversari, organitza un seguit d’activitats que començaran divendres 17, amb la Missa en honor a Sant Antoni Abat i dissabte, 18 de gener, seguiran amb l'esmorzar per a tots els participants, una ballada de gitanes, la Benedicció i la tradicional Passada pels carrers de la Vila. La Diada la clourà la Barretina Jove que organitzarà el concert: 1, 2, 3 Botifarra de pagès.

Durant tot el matí hi haurà venda de borregos i números de la rifa de les dues cistelles de Sant Antoni, ambdues farcides de productes donats per 86 botigues i empreses, que acabaran de donar color a la festa d'hivern de Canovelles.

La festa comptarà amb el dinar de germanor, que es farà al restaurant La Torre del Pla (Llerona), a les 15 hores.

A més de la Diada, la Comissió organitzarà, el proper 23 de gener a les 19.30 h, al Teatre Auditori Can Palots, la conferència-col·loqui Afirmació i resistència: La guerra de successió a Catalunya, organitzada per la Secció d’Estudis i la revista Gent de Canovelles de la Comissió Sant Antoni Abat. Anirà a càrrec del professor d’història moderna de la Universitat de Barcelona, Àngel Casals, el qual serà l’encarregat d’oferir els coneixements necessaris per comprendre un moment transcendental per Catalunya i Europa sencera.

La conferència i la Diada de Sant Antoni, està inclosa dins dels actes del Tricentenari 1714-2014, organitzat per la Generalitat de Catalunya i que recorden els 300 anys dels fets de 1714. 

Més informació

Arxius adjunts

Conferència (1,35 MB)