miércoles, 18 de marzo de 2015

20è Aniversari de l'Oficina de Català

El passat 13 de març, l'Oficina de Català de Canovelles, va celebrar que es complien 20 anys des que el 18 de febrer de 1995 es signés el conveni per incorporar-se al CPNL (Consorci per a la Normalització Lingüística). 

De  totes les activitats d'aniversari, cal destacar una rebuda diabòlica a la plaça Margarida Xirgu, on es va donar el tret de sortida a la festa d’aniversari. La colla de Diables va aconseguir, amb les actuacions dels més petits i la música de les gralles i els timbals, arreplegar un gran nombre de persones al voltant del Teatre Auditori Can Palots i animar d’allò més l’inici de la festa. 

Un cop finalitzada l’actuació de foc a la plaça, els assistents van entrar al vestíbul del Teatre per escoltar les paraules d’Ester Franquesa, presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Anna Jansana, presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, Cristina Puig, responsable de l’Oficina de Català de Canovelles, i José Orive, alcalde de Canovelles. 


Els representants del CPNL van posar en valor la tasca tan important que porta realitzant l’Oficina de Català durant aquests 20 anys a favor de la normalització de la llengua catalana, com un element d’integració i cohesió social a Canovelles i l'alcalde, per la seva part, va agrair l'esforç i dedicació a la Cristina Puig, tècnica de l'Oficina en aquests 20 anys al capdavant de les classes de català. 

Un berenar popular, amb pastís d’aniversari inclòs i brindis amb cava, va acabar d’arrodonir la festa, que va continuar després a la sala gran del Teatre Auditori, amb la conferència de Genís Sinca, periodista i escriptor català que va parlar de la seva obra Petita història de Paco Candel.