lunes, 16 de marzo de 2015

Esmorzar de Dones Socialistes de Canovelles

Un centenar de dones de Canovelles fan una trobada per fer palès el seu suport a José Orive, com a candidat a l’alcaldia de Canovelles.

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, l’Agrupació Socialista de Canovelles, va organitzat una trobada de dones de Canovelles, dissabte 14 de març a la sala El Campanar, on es van aplegat un centenar de veïnes del nostre poble. Dones que van voler deixar palès el seu suport a l’alcalde i candidat a l’alcaldia de Canovelles, José Orive, com a única garantia que el present i el futur de Canovelles tingui una mirada de dona, i el seu rebuig a la violència i les desigualtats de gènere encara existents en molts àmbits de la vida.

Es va comptar amb la assistència de la regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Canovelles, Sílvia Hernández, i la diputada al congrés dels Diputats Isabel López Chamosa.

Isabel López va denunciar que hem avançat força, però la igualtat efectiva de gènere encara té moltes coses pendents. Un exemple son els salaris, aquest desequilibri salarial amb els homes, es trasllada posteriorment als subsidis de protecció social. Hem de continuar lluitant junts per fer realitat la igualtat en drets i deures de les dones respecte als homes”. La diputada va afirmar que “el primer lloc per aquesta lluita es el municipi, les polítiques des de la proximitat. Orive es un alcalde que ho te clar. Te un projecte de poble per tots i totes, la gent gran, els joves, els infants i també les dones”.

A la seva intervenció, l’alcalde José Orive, va posar en valor el paper de la dona, reivindicant que “el present i el futur de Canovelles ho fem entre tots i totes. No tenim present i, més encara més, no tenim futur si no es té en compte la meitat de la població, les dones. La construcció d’un poble amb mirada femenina només és possible si les dones participen activament i fan seu el projecte de present i futur del nostre poble”. Orive va demanar a totes les presents la seva participació, la seves propostes, les seves critiques, en definitiva, la seva corresponsabilitat en tot allò que afecta a les polítiques municipals”. Orive va “reivindicar la feina feta fins ara i que no es pot aturar, com el Serveis d’atenció a les dones i el resta de polítiques  municipals que lluiten contra la discriminació social, així com la violència domèstica i de gènere, en favor dels drets d’aquelles dones que encara avui en dia, viuen en una situació d’angoixa”. Va insistir, “encara falta molt per fer i ho fem junts o no ho farem. Amb vosaltres al nostre costat continuarem treballant per a garantir aquesta mirada de Dona tan necessària en totes les vessants de la vida quotidiana del poble i que donin la igualtat d’oportunitat per que les canovellines es puguin desenvolupar com a persones i, sobretot, com a ciutadans en el sentit mes ampli de la paraula”.


L’alcalde i candidat a l’alcaldia de Canovelles, José Orive, va acabar agraint el suport  rebut i el treball que des de diferents àmbits, les dones de Canovelles estant duent a terme, animant-les en la lluita ferma pels drets de les dones i per què Canovelles sigui el poble de tots i de totes.