domingo, 29 de marzo de 2015

Tradició, cultura i molta festa a l'Aplec

Diumenge 5 i dilluns 6 d'abril Canovelles celebrarà l'Aplec, organitzat conjuntament entre l'Ajuntament i la Comissió Sant Antoni Abat.

La festa començarà diumenge al matí amb l'exhibició d'agility amb gossos, a la zona esportiva de Can Duran. A la tarda, s'inaugurarà l'exposició de pintures d'Amador Criado a El Campanar i, seguidament, es projectarà un vídeo de memòria popular a l'església de Sant Fèlix: Un acte social a la Canovelles dels 50. El concert de música clàssica, Primavera clàssica a Sant Fèlix, acabarà d'arrodonir el primer dia de l'Aplec.

La Cursa de fons de Canovelles, que enguany està d'aniversari i compleix 25 anys d'història, serà el primer dels actes de dilluns, que també s'iniciarà amb la tradicional missa en honor a la Mare de Deu de Bellulla, a l'església de Sant Fèlix.

Els petits podran gaudir d'un parc infantil amb inflables que quedarà instal·lat a la zona esportiva de Can Duran durant tot el matí i a l'Era de Can Castells, just abans de dinar, s'oferirà la tradicional demostració de cultura popular amb la Colla Gegantera i la ballada de Sardanes amb la Cobla "Punt cat".

A les dues del migdia, la font de Can Duran tornarà a ser l'escenari de l'acte estrella del programa: l'arrossada popular. I, a la tarda, més inflables per als petits i trobada de ball de bastons a l'Era de Can Castells. Com cada any, acabarà la festa el ball de tarda amb el duet T Mask, també a l'Era.

PROGRAMA APLEC

Diumenge 5

11:00 h. Zona Esportiva Can Duran
Exhibició d'agility amb gossos

18:00 h. Sala El Campanar
Inauguració de l'exposició Pintures d'Amador Criado

19:00 h. Església Sant Fèlix
Vídeo: Un acte social a la Canovelles dels 50

19:30 h. Església Sant Fèlix
Primavera clàssica a Sant Fèlix: Solistes i la Música de Cambra

Dilluns 6

10:30 h. Església de Sant Fèlix
Missa a la Mare de Déu de Bellulla

11:00 h. Zona Esportiva Can Duran
Parc infantil amb inflables

11:45 h. Era de Can Castells
Demostració de cultura popular

14:00 h. Font de Can Duran
Arrossada popular

16:00 h. Zona Esportiva de Can Duran
Parc infantil amb inflables

17:00 h. Era de Can Castells
Trobada de ball de bastons

18:00 h. Era de Can Castells
Ball de tarda amb el duet T Mask