jueves, 19 de junio de 2014

El Barça ve a Canovelles!

El projecte s'adreça a 50 infants de 8 a 12 anys beneficiaris dels ajuts socials de la Fundació Probitas, en conveni amb l'Ajuntament de Canovelles.

Avui 18 de juny, a les 19,30 hores, al Teatre Auditori de Can Palots

Futbol Club Barcelona i Fundació Probitas convoquen als pares dels beneficiaris seleccionats per explica’ls-hi el desenvolupament de la jornada.
Amb la presència de Paco Clos, ex jugador del Barça.
Taller per explicar hàbits alimentaris, consells i aspectes de conducta al camp.

Dissabte 21 de juny, a les 10,00 al Camp de futbol municipal.

Entrenadors de l'equip base del Barça es trobaran amb els nens. Aquests rebran una equipació base i el mestratge dels jugadors.

L’Àrea Social del Futbol Club Barcelona i la Fundació Probitas impulsen el projecte Jornades Socials amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar als menors més vulnerables de 8 a 12 anys sobre bons hàbits alimentaris, higiene i conducta a través de l’esport; amb conveni amb l'Ajuntament de Canovelles.

El projecte s’emmarca dins del programa de Reforç d’Alimentació Infantil (RAI) que va promoure la Fundació Probitas al 2012 amb l’objectiu de disminuir el risc de malnutrició en la infància a través de 4 components:
I.- RAI-Ajudes al menjador, que garanteix al  menys un àpat diari als menors més vulnerables a través del seu accés al menjador escolar.
II.-  RAI-Casals d’estiu, que facilita a menors en risc social eines socioeducatives els mesos no lectius, així com un àpat nutritiu diari i un espai protegit.
III.- RAI-Cuida’m, que proporciona assistència mèdica a menors amb escassos recursos que presenten patologies o dolences que dificulten el seu desenvolupament i que no estan cobertes per la Seguretat Social.
IV.- RAI-Hàbits saludables, que promou un estil de vida saludable (sensibilització sobre la nutrició adequada i necessitat de la pràctica de l’esport) a la infància a través d’activitats desenvolupades a l’àmbit escolar i altres. El projecte Jornades Socials reforça justament aquest últim component.

La Fundació Probitas és una entitat sense ànim de lucre, impulsada per Grifols al 2008, amb l’objectiu de contribuir a millorar la salut de les poblacions més vulnerables a través de l’assistència tècnica i transferència de recursos i coneixements. Al 2010 desenvolupa el seu programa propi Global Laboratory Initiative (GLI) amb la finalitat de reforçar, equipar i capacitar laboratoris de diagnòstic clínic a les regions més desfavorides. Al 2012, impulsa RAI que actualment està implementat a 81 escoles i compta amb uns 2.000 beneficiaris esperats.

L’Àrea Social del Futbol Club Barcelona col·labora en la formació i benestar dels menors del seu entorn més proper i que pateixen les conseqüències produïdes per la crisi econòmica i/o problemes d’àmbit familiar. La seva missió és aprofitar la pràctica de l’esport per transmetre i fomentar valors i hàbits de conducta que influeixin en la formació dels menors.

A finals de 2013, les dues entitats van signar un conveni de col·laboració amb l’objectiu que les Jornades Socials es poguessin organitzar als àmbits on Probitas té implementat el programa RAI.

A banda que l’objectiu general sigui fomentar els hàbits en alimentació saludable a través de la pràctica esportiva de l’esport i de tallers teòrics pràctics, el projecte també impulsa els següents objectius:
1.- Fomentar entre els menors de 8 a 12 anys els valors que han d’acompanyar la pràctica esportiva i la seva formació personal (respecte, solidaritat, esforç i honestedat).
2.- Aprendre a conèixer les pròpies emocions i promoure l’empatia cap als companys.
3.- Sensibilitzar en l’adquisició d’hàbits higiènics i de cura personal: dutxa, raspallat de dents, rentar-se les mans abans dels àpats....