miércoles, 11 de junio de 2014

Nou pas per facilitar el lloguer assequible

El Ple de l'Ajuntament de Canovelles, celebrat el passat 29 de maig, va aprovar l’adhesió al conveni de la Generalitat de Catalunya i Catalunya Banc per promoure l'ocupació d'habitatges per a destinar-los a lloguer assequible.

L' objectiu de l'adhesió és establir un marc de col·laboració per poder facilitar l’habitatge desocupat i en propietat de CatalunyaCaixa a lloguer assequible. El conveni preveu posar a disposició de la ciutadania, habitatges buits de l’entitat bancària, en règim de lloguer, a preus assequibles.  

Mitjançant l’adhesió, l’Ajuntament es compromet a realitzar les gestions necessàries, en coordinació i en base als procediments aprovats per l’Agència de l’Habitatge, per identificar aquelles persones o famílies idònies per ser beneficiàries d’un habitatge de lloguer situat a Canovelles amb renda assequible.

CatalunyaCaixa (Catalunya Banc) anirà informant a l’Ajuntament de les noves incorporacions d’habitatges que tingui disponibles a Canovelles per a destinar-los a lloguer assequible, així com de les baixes dels immobles que es vagin ocupant per aquesta finalitat.

Segons declaracions del 1r tinent d'alcalde de l’Ajuntament, Francesc Sánchez, aquest conveni és un petit pas per poder garantir l'accés a una vivenda digna a totes aquelles famílies que es troben en una situació de vulnerabilitat i exclusió social. Seguirem treballant i sumant esforços amb la PAH perquè una millor realitat pugui ser possible.