martes, 21 de abril de 2015

1a Jornada gastronòmica Intercultural

Dissabte 18 d'abril, Canovelles va celebrar la 1a Jornada gastronòmica intercultural organitzada per la Comissió Sant Antoni Abat, les Dones Gitanes Emprenedores, el col·lectiu marroquí, Linkebire i l'Hogar Extremeño, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Canovelles.

Des de les 12 a les 14 hores, la plaça de les Cultures va acollir diverses carpes per a cadascuna de les entitats organitzadores amb l’objectiu d’oferir els plats típics d'aquests col·lectius. 

Per només 4€, tothom que va adquirir el tiquet, va poder fer un tast de la gastronomia dels diferents col·lectius que conviuen a Canovelles. La Comissió Sant Antoni Abat va oferir la beguda; les dones gitanes emprenedores, una tapa de truita de patates; el col·lectiu marroquí, té i pastes; l’associació Linkebire, fatalla i l’Hogar Extremeño, un plat de migas. 

La celebració, que va aconseguir atraure molts veïns i veïnes, va posar de manifest la bona relació que hi ha entre les diferents cultures del municipi i les ganes d’aquests col·lectius de mostrar la gastronomia, tradicions i cultura del seu país d’origen. 

A més del tast gastronòmic, la festa intercultural va comptar amb diverses actuacions folklòriques: jotas de l’Hogar Extremeño, un ball de bastons de la Comissió de Sant Antoni Abat, música flamenca de l’associació gitana i música típica del Senegal, entre d’altres actuacions.