sábado, 25 de abril de 2015

Un Sant Jordi festiu, literari i solejat

La Plaça Joventut va acollir durant tot el dia les parades de llibres i roses dels comerços i les entitats del municipi. 

Les escoles van anar fins a la plaça per assistir a l'espectacle de teatre i els alumnes més grans de primària van anar al teatre per veure les peripècies del Cyrano. També van representar la llegenda de Sant Jordi, els pares i mares de les escoles bressol al migdia a la plaça i nens i nenes de les escoles del municipi van baixar fins a la plaça per ser partícips de l'ambient. 

L'Associació Kndrgnts va proposar "La força aèria del Local", una acció de missatges de pau en forma d'avió, en honor de l'Ezla, que va aconseguir vèncer als militars que els assetjaven amb avions de paper. També van estar presents els joves de la Kl@b, Eina, la PAH, la Colla de Gegants, Oncovallès, els infants de 4rt de l'escola Els Quatre Vents...

A l'Institut Bellulla van fer els XXIII Jocs Florals, intercanvi de llibres, tallers artesanals i espectacle de gala; un picapica a canvi d'una recitació de poemes i una visita a l'institut amb visió d'Stendhal: quines són les meravelles que guardem a l'institut?

A l'Institut Domus d'Olivet van fer unes jornades esportives al Pavelló Tagamanent i al Camp de Futbol i a l'escola Verdaguer els va visitar el Drac.

La Biblioteca Frederica Montseny ja va començar a la revetlla de Sant Jordi, amb la visita dels Goblins, i l'endemà van oferir la representació de la llegenda, a càrrec dels nens i nenes del taller de teatre. La Biblioteca s'ha decorat especialment i ha ofert propostes per llegir i gaudir de la lectura.

El Centre Cultural va oferir un taller de bosses creatives amb motius de roses i els més petits van decorar el drac amb motius de sant Jordi.

Més informació :
Diada de Sant Jordi. Notícia a  VOTV  
Recomanacions literàries de la Biblioteca. Notícia a VOTV