sábado, 4 de abril de 2015

Exposició d'Amador Criado a l'Aplec

Diumenge 5 d'abril, a les 18 hores a la Sala El Campanar, s’inaugura l’exposició d’Amador Criado dins els actes de l'Aplec.

L’Amador, neix a Canovelles el 1963, ja des d'edats molt primerenques s'interessa per l'art i la pintura, realitzant petites obres de dibuix i aquarel·la. D'aquella època pre-adolescent destaquen les experiències que comparteix amb el pintor català José Ezquerro, i que suposen el seu veritable inici i dedicació al món artístic.

Poc després, cursa estudis de Belles Arts a l’Acadèmia de Granollers, paral·lelament als de Delineació en Mestratge Industrial. No obstant això, les necessitats l'obliguen a incorporar-se a treballar en la construcció i per tant, el temps lliure és escàs, encara que Amador sempre busca buits per poder posar en pràctica els ensenyaments de l'escola de belles arts.

Amb els anys i en una edat més madura, es dedica plenament a realitzar obres a l'oli, i amb un afecte especial a paisatges de marines, o florejats, que sempre vénen acompanyats del seu inconfusible toc personal.

Guanyador d'alguns premis amateur de pintura ràpida, comença a destacar i és llavors quan es planteja millorar la seva tècnica compartint estudis i experiències amb el pintor Pere Castaño. Això significa de nou un impuls en la seva carrera i un clar punt de inflexió que l'anima a crear la fundació de pintura solidària "Pintors en Acció", amb un clar compromís amb l'art i diverses iniciatives solidàries que propicien la creació artística  a més d’ajudar a les persones.

Des de l’any 2009  i per problemes de salut, la seva activitat es veu reduïda considerablement. Però mai deixa de pintar, i fins i tot, davant l'admiració de la seva família i amics, té la suficient força i afany per participar en dues exposicions de pintura ràpida. Una d'elles és a l'Hospital Clínic i està destinada, una vegada més, a un fi solidari: millorar la vida de les persones amb càncer.


Més informació:  Díptic exposició Amador Criado