miércoles, 1 de abril de 2015

El carrer no és un gran contenidor. Aquí no hi va!

Els agents cívics seran els protagonistes de la nova campanya de conscienciació que engega l'Ajuntament davant els nombrosos casos d’abandó de trastos vells a la via pública.

Els trastos vells, mobles, voluminosos es poden portar a la deixalleria sense que això suposi cap cost per l’usuari.

L'Ajuntament també ofereix el servei de recollida gratuïta a domicili dels voluminosos. En aquest cas, només cal trucar i deixar els trastos en el lloc i dia indicat pel Servei de Recollida, (Tel. 93 860 41 55). Aquest gest suposa un cost zero per l’usuari, malgrat que un cost elevat per l'Ajuntament, que evidentment paga el ciutadà a través de la  taxa de les escombraries.

Però el que encara suposa un cost més elevat, és la recollida de la brossa, voluminosos, trastos i altres deixalles, que els ciutadans deixen indiscriminadament a la via pública, als vorals, camins, i llocs insospitats, que dificulta enormement la recollida, i que provoca una constant neteja de la via pública, fet que multiplica el cost del servei contractat. Més enllà de la lletjor que significa veure els carrers i camins bruts i amb deixalles de tot tipus.

És per aquest motiu, que l'Ajuntament ha engegat la campanya per tal de conscienciar a la població que cal tenir la via pública neta, seguir els canals establerts per desfer-se del que ja no es vol i procurar que el carrer sigui una extensió més de casa nostra, un lloc agradable i net on conviure.

T'agradaria que el carrer estigués net? No llencis trastos al carrer. També és casa teva.

Més informació:

Ordenança de la via pública 
43.5 L'abandonament de mobles, electrodomèstics, estris, trastos i similars a la via pública i als espais oberts sense edificar, tant públics com privats, excepte els dies i les zones assenyalats pel servei de recollida, serà tipificada com a sanció lleu amb una multa de 90 euros.